Hoe vraagt u een ISBN aan?

Voor een nieuwe uitgever

De eerste stap om een ISBN aan te vragen is het verkrijgen van een aansluiting bij Bureau ISBN en een ISBN uitgeversprefix. Zonder ISBN prefix kunt u geen ISBN’s aanvragen. Een ISBN uitgeversprefix is de begincode van het ISBN, namelijk het deel dat u als uitgever uniek identificeert in het ISBN systeem. Met een ISBN uitgeversprefix reserveert u 1 of meerdere ISBN’s. Klik op de button “Registreren” rechts bovenaan op deze site. U komt direct terecht bij het voor u bestemde online aanvraagformulier. Na het invullen van het registratieformulier en het aanvraagformulier voor de prefix kunt u direct doorgaan naar het aanvraagformulier voor het ISBN

Voor een uitgever die al beschikt over een ISBN uitgeversprefix

Klik op de button “Inloggen”. Log in met uw email adres en wachtwoord. U komt direct terecht bij het voor u bestemde online aanvraagformulier.
Voor uitgevers die alle beschikbare ISBN’s van hun prefix hebben gebruikt

Klik op de button “Inloggen”. Log in met uw email adres en wachtwoord. U komt direct terecht bij het formulier waarmee u een nieuwe prefix kunt aanvragen

Tarieven 2017
Eenmalige kosten per ISBN prefix: € 53.45
Eenmalige kosten per ISBN: € 9.39
Een nieuwe uitgever betaalt dus bij zijn eerste ISBN registratie de kosten voor 1 ISBN prefix en voor 1 ISBN.
(prijzen zijn exclusief 21% BTW en geldig van 1-1-2017 t/m 31-12-2017)

Wij factureren uw aanvraag in de maand die volgt op de registratie van een ISBN of de registratie van een uitgeversaanduiding. De kosten voor een uitgeversaanduiding gelden voor iedere nieuwe uitgever, dus ook voor uitgevers die kiezen voor een eenmalig ISBN.


Tip:
Voor een eenmalig ISBN kiest u alleen wanneer u zeker weet dat u daarna nooit meer een uitgave zult doen. Heeft u toch het vermoeden dat er na uw eerste uitgave nog meer uitgaven zullen volgen, kies dan nu op het formulier bij ‘regelmaat publicaties’ NIET voor een eenmalig ISBN maar voor bv ‘eens in de paar jaar’, dan betaalt u voor het aanvragen van een ISBN voor een volgende uitgave niet opnieuw voor de prefix.

Uitgevers die in België zijn gevestigd vragen hun ISBN prefix en ISBN’s aan bij Boekenbank.