Uw boek verkopen

Uw boek beschikbaar bij ruim 2500 boekverkopers en webshops in Nederland en Vlaanderen? Klanten van CB ervaren het gemak van de bestelsystemen, de logistiek en de financiële diensten rondom hun boeken, e-books en audioboeken. Nog geen klant? Kijk eens op de website van CB
Gaat u printen of drukken? Lees dan hieronder verder.

Voeg altijd een barcode toe

Het is belangrijk om uw boek een goede barcode te geven. Met een goede barcode is uw boek gemakkelijk te bestellen, op voorraad te houden en te bezorgen. Het logistieke proces van het boek is sterk geautomatiseerd en heeft vele scanners. Met een goed leesbare barcode op de backcover, kan de logistieke spil van het boekenvak, CB, uw boek in één dag verspreiden onder de juiste boekverkopers en klanten van webshops. Al jaren werken wij voor barcodes samen met Scanology. Zij helpen u graag met een hoogwaardige barcode, zodat uw boek gemakkelijk en snel zijn weg vindt naar de lezer.

Uw boek laten drukken of printen

Heeft u de juiste barcode voor uw boek? Dan kunt u uw boek laten drukken en aanmelden bij CB. Er zijn verschillende drukkerijen die graag uw boek in offset vervaardigen. Een partij die veel ervaring heeft met het leveren van boeken aan CB is bijvoorbeeld Wilco Printing & Binding. U kunt ook kiezen voor Print on demand. Uw boek wordt dan (binnen 24 uur!) gemaakt wanneer het besteld is. Voor kleinere oplages is dit vaak een goede oplossing. Laat u informeren door CB of kijk op: Print on demand.

Prijs melden

Vergeet ook niet om voor uw uitgave een prijs vast te stellen en deze prijs te melden bij het Commissariaat voor de Media. Zij houden toezicht op de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp). De vaste boekenprijs is sinds 2005 bij wet geregeld om prijsconcurrentie te voorkomen en daarmee een brede beschikbaarheid en een divers aanbod van boeken te bevorderen.

Depot Nederlandse publicaties

Zodra uw boek is gedrukt en op de markt is, ontvangt ook de Koninklijke Bibliotheek graag een gratis exemplaar. Zij voegen uw boek toe aan het Depot van Nederlandse Publicaties. Op deze manier blijft uw boek altijd deel uitmaken van het collectieve, cultureel erfgoed van Nederland dat de Koninklijke Bibliotheek op verzoek van de overheid bijeenbrengt en beheert.

Icon 01

ISBN

Aanvragen

Geef uw boek de aandacht die het verdient. Begin met de aanvraag van een ISBN.

Icon 02

Metadata

Beheren

Beheer uw metadata en laat uw boeken schitteren in winkelstraat en webshop.

Icon 04

Titelbestand

Raadplegen

Zoek een boek uit Nederland en Vlaanderen en bekijk het in Titelbank.