ISBN aanvragen

Als uitgever* in het Nederlands taalgebied kunt u met een account op www.mijnisbn.nl ISBN’s aanvragen voor uw publicaties.

Deze ISBN’s zijn voor exclusief gebruik voor uw eigen uitgaves en kunnen niet gedeeld, overgedragen of verkocht worden aan derde partijen.

*de partij die inhoudelijk verantwoordelijk is voor het maken van het boek. Dit kan een uitgeverij zijn maar ook een bedrijf, stichting of particulier.

Als u gevestigd bent in Vlaanderen, kunt u ook terecht bij boekenbank.be voor het aanvragen van ISBN's.

Vanaf 1 januari 2019 rekenen we ISBN’s af volgens de afrekenstructuur van ISBN International. Dit betekent dat u bij aanschaf van een ISBN reeks direct betaalt, ongeacht wanneer registratie van een titel plaatsvindt.

Hebt u al een account bij ons van vóór 2019 dan vraagt u ISBN’s aan op de manier zoals u dat gewend bent. Kosten per ISBN zijn dan € 10,48 excl. 21% BTW als er nog ruimte is op uw huidige ISBN reeks (prefix) Zodra deze vol is moet u een nieuwe reeks aankopen volgens de nieuwe manier.

Betaling voor de gehele reeks als het losse ISBN (van voor 2019) geschiedt vooraf middels iDEAL (Nederland) of Bancontact (België).

Heeft u nog geen account bij mijnisbn.nl?

Ga naar mijnisbn.nl en maak een nieuw account aan door te klikken op Eerste keer? Registreer.

1) Account aanvragen
Vul de naam en adresgegevens van de uitgeverij of persoonsnaam in waaronder de boeken worden uitgegeven. Deze naam zal in alle gevallen geregistreerd worden als de bibliografische eigenaar van de boeken.

2) Inlognaam en wachtwoord
U ontvangt twee e-mails. Eén met de gebruikersnaam en daarna een aparte email met daarin het wachtwoord.

3) Titel registreren
Voor een ISBN kunt u de stappen hieronder volgen.

Heeft u al een account bij mijnisbn.nl?

1) Inloggen
Log direct in met uw e-mailadres en wachtwoord.

2) ISBN's kopen

Eerst dient u een ISBN aan te schaffen. U heeft de keuze tussen één ISBN of een reeks van tien. Deze betaalt u gelijk middels iDEAL of Bancontact.

De tarieven voor een ISBN zijn:

1 ISBN € 109,15

10 ISBN’s € 283,01

ISBN’s uit een reeks van vóór 2019 à € 10,48

Bedragen zijn excl.21% BTW.

Bij ISBN reeks kunt u de informatie vinden over uw bestaande reeks. Zijn er nog vrije nummers op de reeks, dan is het niet mogelijk een nieuwe reeks aan te vragen.

3) Toekenning nummers

Na uw aankoop verwerken we uw aanvraag zo snel mogelijk, u ontvangt een bevestiging per e-mail. Hierna kunt u de ISBN’s terugvinden in mijnisbn.nl.

4) ISBN registreren

Zodra u een ISBN gaat gebruiken bent u verplicht de boekgegevens bij ons te melden. Dit doet u door te klikken op Titel registreren, de stappen te doorlopen en het formulier aan ons te verzenden. U ontvangt van ons dan een bevestiging en u kunt het ISBN gebruiken.

Na registratie is uw ISBN vindbaar voor de boekhandels, bibliotheek en in onze database.

5) Metadata aanvullen/toevoegen

Na bevestiging van het ISBN door ons kunt u allerlei gegevens toevoegen of bestaande gegevens aanpassen. Denk hierbij aan het toevoegen van een afbeelding van de cover, foutjes corrigeren etc. extra betrokkenen toevoegen, prijs vermelden etc. Klik hiervoor op Assortiment en zoek het betreffende ISBN op.

ISBN is een onderdeel van CB, dienstverlener voor onder meer het boekenvak.

Vraag ISBN aan